RSS

Viimeiset HD DVD:t kuopattu

19 Maa

shallow-grave-croppedMoneen kertaan lykätyt brittien Film4 julkaisut Trainspotting ja Shallow Grave voi näillä näkymin unohtaa. Asiasta tiedettiin DVDPlazassa pari päivää sitten.

Käytännössä viimeiseksi HD DVD-julkaisuksi jäi siis metallikoteloitu Death Proof. Death Proof maksaa tällä hetkellä saksan amatsoonissa 18€ postareineen. HD DVD:n kuoltua jenkkilässä Weinstein yhtiö kielsi saksalaista Senator Filmsiä julkaisemasta tätä versiota viime kesänä kun levyt painettiin. Weinsteinit halusivat että Blu-ray versio julkaistaan ensin jenkkilässä joulun alla ennen kuin HD DVD:t päästettiin myyntiin. Death Proofin ääniraita on häviöllinen DTS-HD 5.1 ja kuva VC-1 pakattu 2.35:1 kuvasuhteella. Korkean bittivirran ansiosta äänet ovat HighDefDigestin mukaan yhtä hyvät kuin Blu-ray version Dolby TrueHD äänet. Kaikki lisämateriaalit ovat SD-tarkkuudella.

Jos haluaa edelleen sijoittaa kuoleeseen formaattiin on syytä harkita Paramountin jenkkierikoisuuksia Face/Off ja Zodiac. Kummatkin ovat kahden levyn versioita. Zodiacin kakkoslevyllä on 214 min HD materiaalia. Face/Off:in kakkoslevyllä HD-lisämatskua on ”vain” 101 minuuttia mutta 26 minuuttinen John Woo: A life in pictures on erittäin mielenkiintoinen lisäys jossa kerrotaan mm. jengiväkivallasta Hong Kongissa Woo:n lapsuudenaikaan. Zodiac on kuvattu kokonaisuudessan 1080p videolle Thompson Viper Filmstream kameralla. Samaa kameraa on käytetty aikaisemmin Miami Vice ja Collateral elokuvien toimintakohtauksissa. Ei yllättäen HDD antoi levylle kuvanlaadusta 5 tähteä.

HDD:n arvostelut:
Death Proof
Zodiac
Face/Off

Tilaa:
Amazon.de:stä Death Proof
Amazon.co.uk:stä Zodiac , Face/Off

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 19 maaliskuun, 2009 Kategoria/t: HD DVD

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: