RSS

3DTV on kuollut…kauan eläköön 3D-lasit!

26 Huh

Tähän saakka Philips on johtanut kolmiulotteisten televisioiden markkinoilletuloa 56 tuumaisella prototyypillä ja 42 tuumaisella 42-3D6W02 tuotantoversiolla lentikulaaritelevisiostaan. Lentikulaarinäytössä on pystysuuntaisia linssejä jotka antavat eri kuvan vasemmalle ja oikealle silmälle. Perinteisesti tämä on tarkoittanut että 3D-vaikutelman saamiseksi on täytynyt istua suoraan ruudun edessä, mutta tähän mennessä tekniikka on kehittynyt niin pitkälle että optimaalisia katselukulmia voi olla peräti yhdeksän.

Ikävä kyllä maaliskuun lopussa tuli ilmoitus että Philips lopettaa WOWvx:ksi nimetyn tekniikan kehityksen ja valmistuksen kesäkuun loppuun mennessä. Perusteluksi Philips:in markkinointi ja tiedotuspäälikkö Bjorn Teuwsen kertoo Quad HD-paneelien hintakehityksen pysähtymisen voluumituotannon puuttuessa. Tämä kuulostaa järkevältä selitykseltä kun huomioidaan 42″:n mallin £8500 hintalappu.

Eri 3D-tekniikoista löytyy viisisivuinen artikkeli TrustedReviewsista.

Sisältöpuolella tapahtuu kuitenkin koko ajan edistystä, nimittäin ranskalainen teleoperaattori Orange näytti pari päivää sitten jalkapallomatsin kolmiulotteisena sekä jättiskreenillä stadionilla että paikallisessa puistossa. Orange on jo viime vuonna näyttänyt 3D-lähetyksiä tennisturnauksesta. Panasonic puolestaan demosi viiko sitten Las Vegasissa P2-muistikortille tallentavaa 3D-kameraa. Tämä tulee alentamaan huomattavasti kynnystä 3D-tuotannon aloittamiseen, koska tähän asti tämä on vaatinut kahden 2D-kameran MacGuyver-virityksen.

panasonic-3d-hd-camcorder-prototype

Pari päivää sitten tuli ensi-iltaan ensimmäinen kauhuleffa 3D:nä eli Scar 3D. Toukokuun lopussa seuraa My Bloody Valentine 3D. Linkki HD traileriin. Syksy sisältää kokoperheen elokuvia 3D:nä kunnes 18:ta joulukuuta lähdetään Jim Cameronin reissuun Alpha Centauri B-4 planeetalle. Avatar:in näyttelijöihin kuuluu Sam Worthington joka näyttelee myös T4 Salvation:ssa (ensi-ilta 3.6) sekä Sigourney ”Ripley” Weaver ja Michelle Rodriguez joka on tuttu Lost:ista ja Fast & Furious:in 1&4 osista.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : huhtikuu 26, 2009 Kategoria/t: 3D

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: