RSS

3DTV viettää välivuotta

14 Tam

Discovery on ilmoittanut aloittavansa USAssa 3D-kanavan ensi vuonna yhteistyössä Sony’n ja IMAXin kanssa. Näin ollen tänä vuonna ei kannata odottaa Suomeen mitään kovin kiehtovaa ohjelmasisältöä kolmannessa ulottuvuudessa. Canal+ on Ranskassa alkanut kasaamaan sisältöä omaa 3D-kanavaansa varten kilpaillakseen Sky’n vuoden lopussa aloittavan kanavan kanssa. Sky’n kanava tulee toimimaan Sony’n, Panasonicin, LG:n ja Samsungin 3D-televisioiden kanssa. Nämä televisiot käyttävät Bio Rex’stä ja Finnkinosta tuttuja XpanD laseja. Televisioiden kanssa tulee kaksi paria laseja ja lisäparit maksavat noin 50 €. 3D-laseista on tulossa saataville myös näköä korjaavat versiot jolloin ei tarvitse käyttää 3D-lasejen kanssa silmalaseja. Sky’n digiboksien kanssa toimivassa järjestelmässä lähetetään vasen ja oikea kuva samaan aikaan. 3D-televisio osaa leikata kuvan puoliksi ja näyttää ensin vasemman ja sitten oikean puolikuvan venytettynä koko ruudulle. Resoluutio on siis puolet siitä mikä 3D-Blu-ray levyillä esiintyy.

Varmin valinta on ostaa televisio jossa tulee mukana XpanD lasit ja jossa on HDMI 1.4 liitäntä. 3D Blu-ray soittimien tuki eri televisioille on digibokseja kattavampi ja niiden pitäisi toimia mitä tahansa tekniikkaa käyttävien 3D-televisioiden kanssa. Mitsubishin vanhoihin taustaprojisointitelevisioihin jotka ovat 3D-valmiit on julkaistu lisämohkula jolla 3D-Blu-ray:t saa toimimaan.

Televisio ja BD-soittimien uusista mallistoista löytyy detaljit Hifimaailman sivulta.

Myös PS3 omistajien kannattaa varmistaa että uudesta televisiosta ja viritinvahvistimesta löytyy HDMI 1.4 tuki. Meant to be Seen sivuston haastattelussa Sony’n tuotemanageri Don Mesa lupailee että PS3 ei tue HDMI 1.3 liitäntäisiä 3D-televisioita. Kesällä saapuvan firmware päivityksen jälkeen PS3 käyttäytyy 3D-tilassa samalla tavalla kuin HDMI 1.4 laite antaen vuorotellen vasemman ja oikean silmän kuvaa HDMI liitännästä. 3D pelit tulevat käyttämään 720p60 resoluutiota. Laseilla voi myös pelata 2D:nä moninpeliä siten että kummallakin pelaajalla on television koko pinta-ala käytössä.

3D Blu-ray’t jotka on tähän mennessä ilmoitettu julkaistavaksi ei innosta liikaa. Kesällä ilmestyy Cloudy with a Chance of Meatballs sekä Monsters Vs. Aliens ja jouluun mennessä Sony tulee mukaan Saiturin Joulu levyllä. Home Cinema Choice lehdessä oli myös viime vuoden puolella Fox Studion Danny Kaye’n haastattelu jossa kerrottiin että heidän ensimmäinen 3DBD olisi Ice Age 3. Kaikki tietenkin odottavat Fox yhtiön julkaisevan Avatar:in kolmiulotteisena mutta näin ei aluksi ole tapahtumassa. Tavallinen Blu-ray julkaistaan maaliskuuhun mennessä jotta Oscari-patsaan jakajat ehtivät pikakelata sen. Jos Fox ajettelee talouttaan he antavat hätäisimmille aikaa ostaa 2D versio ennen kuin he paljastavat 3D-version julkaisupäivän.

Alkuvuoden isoimmat 3D-elokuvat teattereissa ovat maaliskuussa alkava Tim Burtonin ohjaama Liisa Ihmemaassa (Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover, Stephen Fry, Christopher Lee, Michael Sheen, Alan Rickman) ja vielä ensi-iltatietoa odottava Tron Legacy (Michael Sheen, Olivia Wilde, Jeff Bridges, John Hurt).

Äijäleffat ilmestyvät kuitenkin perinteisessä formaatissa. Vamppyreja joihin Conanin O`Brien’in mukaan teinitytöt eivät ihastu (vrt. Twilight) löytyy ensi viikolla alkavasta Daybreakers elokuvasta (Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Isabel Lucas). Kuukauden päästä alkavassa ihmissusielokuvassa The Wolfman on erinomaisia näyttelijöitä (Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Art Malik) ja jo pelkkä traileri on varsinainen taideteos. Vuoden elokuvatapahtuma on kuitenkin maaliskuun lopussa alkava Clash of the Titans (Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes).

HD-trailerit:

Daybreakers
Clash of the Titans
The Wolfman
Liisa Ihmemaassa
Tron Legacy

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 14 tammikuun, 2010 Kategoria/t: 3D, Blu-ray, PS3, vahvistimet

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: