RSS

MPEG-4 MVC tulossa kaapeliin

24 Tam

EngadgetHD sivusto julkaisi pari päivää sitten puhelinhaastattelun. Linjalla oli Motorolan verkkovideopalveluiden varapäällikkö Bob Wilson. Hän soitteli oltuaan konferenssissa tv-kanavien edustajien kanssa. CES messuilla esitelty DirectTV:n 3D demo toimi 1080p24 tarkkuudella. Tämä sopii hyvin elokuvamateriaalin katseluun mutta urheilulähetykset tarvitsevat enemmän kuvia sekunnissa sulavaa toistoa varten. ESPN joutuu siis aluksi käyttämään 720p60 formaattia 3D-kanavallaan. Koska kaikki 3D televisiot sisältävät 1080p paneelin tämä on ikävä kompromissi. Ratkaisu on lainata 3DBD-soittimista MPEG4-MVC (Multi View Coding) koodekki. Tämä ominaisuus vaatii uuden piirin joten juuri hankkimasi 400 €:n kaapelidigiboksi ei päivity MVC-aikakauteen. Koodekki on kuitenkin eteenpäin yhteensopiva joten nykyisellä digiboksilla voi olla mahdollista katsoa MVC-kanavaa 2D:nä.

Suurimmassa osassa tapauksista urheilutapahtumat ja vastaavat tullaan kuvaamaan erikseen 2D:nä ja 3D:nä. 3D kuvauksessa ei nimittäin käytetä paljon lähikuvia kuten 2D-lähetyksissä koska tämä voi aiheuttaa pahoinvointia. Jos nyt alkaa kiroiluttaa kannattaa muistaa että 3D-lähetysten laajamittaiseen käyttöön Suomessa on vielä aikaa ja luultavasti näemme aluksi 1080i-formaatin lähetyksiä jotka ovat yhteensopivia nykyisten hd-digiboksien kanssa firmware päivityksen jälkeen.

Sivumainintana vielä että MTV:n sivulta löytyy tulevan Tron Legacy 3D-elokuvan ohjaajan haastattelu audiona ja tekstinä.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : tammikuu 24, 2010 Kategoria/t: 24p, 3D, DVB-C, DVB-S2, VC-1/MPEG4-AVC/MPEG-2

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: