RSS

THX:n testausmenetelmät julki

18 Hel

AVForums sivusto on parin viikon sisällä julkaissut 10 videohaastattelua jotka on kuvattu THX:n toimipisteessä San Rafaelissa Kaliforniassa. Viimeisessä haastattelussa videoinssi Eric Gemmer kertoo televisioiden videoprosessoinnin testaamisesta ja arvioinnista. THX:llä on kaksi itse kehitäämäänsä testiä jotka lähetetään myös televisiovalmistajille, piirien säätämistä varten.

Ensimmäinen testi mittaa sahalaitojen määrää liikkuvassa kuvassa. Kuvassa on kolme kaartuvaa palkkia jotka suoristuvat numeroasteikon loppua kohden. Mitä pienemmäksi kulma vähenee, sitä vaikeampi television on poistaa siitä sahanlaidat. Ylin kaari koostuu mustista ja valkoisista viivoista, keskimmäinen valkoisista ja punaisista viivoista ja alin kaari sakkikuviosta. Sakkikuvioon voi ilmestyä artefakteja jos prosessointi on huonolaatuista.

Toisessa testissä ”Zone Plates” on kaksi toisiaan kiertävää ympyrää. Ympyrät koostuvat mustalla taustalla olevista valkoisista renkaista jotka pienenevät ulkoreunaa kohti. Jos prosessointi on hidasta, reunat näkyvät kokonaan valkoisena. Tällainen testi on siis käytännöllinen kun halutaan tietää miten televisio suoriutuu nopealiikkeisestä sisällöstä kuten lätkästä johon Canal Digital on lätkässä.

Videon perusteella Panasonicin plasmoilla ei ole näitten testien suhteen pelättävää.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : helmikuu 18, 2010 Kategoria/t: kalibrointi, skaalauspiirit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: