RSS

Welhon 3D-kokeilun taustat

22 Maa

Welho on vuodenvaihteesta lähtien esitellyt Sanomatalon liikkeessään 3D-demoa joka sisältää Philips:in 42 tuumaisen WOWvx näytön sekä Telesten 3D-digiboksin. Telesten projektipäällikkö Tommi Ketola vastasi ystävällisesti muutamaan kyselyyn demoon liittyen:

a) Käytitte digiboksissa DVI-ulostuloa HDMI:n sijaan. Olisiko HDMI:n käyttäminen asettanut joitain rajoituksia? 

Ei olisi. Philipsin 3D-näytössä on ainoastaan DVI-tulo (se on siis pelkkä näyttö eikä toista audiota lainkaan). Yhtä hyvin olisi voinut käyttää HDMI-lähtöä ja HDMI-DVI -kaapelointia.

 

 

  

 

  

b) Missä muodossa 3D-kuva lähetetään televisiolle (frame sequential, side-by-side, top-bottom, sakkikuvio). 

Kyseessä on 2D-plus-Depth -muoto. Lisätietoa kannattaa katsoa Philipsin sivuilta: http://www.business-sites.philips.com/3dsolutions/servicesupport/docs/docs.page –> 3D Display Interface White Paper. Tuon dokumentin sivulla 9 on kuva joka hyvin kertoo mistä on kyse, eli poikkeaa luettelemastasi muodoista (jotka kaikki perustuvat kahteen erisuunnasta kuvattuun kuvaan) siten että syvyysinformaatio on kuvassa mukana, ja itse näyttöpääte laskee tämän informaation perusteella, miten stereokuva tulee muodostaa niin että se näkyy oikein kaikissa yhdeksässä katselukulmassa. 

c) Toimisiko digiboksinne yhtä hyvin tänä keväänä markkinoille tulevien, laseja käyttävien 3D-televisioiden kanssa. 

Kuten edellisen kysymyksen perusteella tiedätkin, käytetään näyttöpäätteissä hyvin erilaisia tapoja vastaanottaa stereokuvaa. Laite voidaan saada toimimaan pelkin ohjelmistomuutoksin useiden laseja käyttävien 3D-televisioiden kanssa, mutta tuskin kuitenkaan kaikkien. Parhaillaan tehdään eri foorumeilla standardointityötä 3D-television eteen, joten uskon että lähitulevaisuudessa käytäntöjen kirjo vähenee. 

 

d) Mitä kehityssuunnitelmia teillä on digiboksinne suhteen. 

En voi valitettavasti vastata tähän. Pörssiyhtiönä kaikista Telesten tulevaisuudensuunnitelmista kerrotaan vain virallisia reittejä (pörssi- ja lehdistötiedotteet, Internet-sivut). Ainoa kommentti 3D-televisiosta tähän asti on Welhon kanssa 15.12. julkaistu lehdistötiedote: http://www.welho.fi/yksityisille/tietoawelhosta/lehdistotiedotteet/3dlahetykset_press

Youtubesta löytyy Triaxes nimisen yhtiön julkaisema video jossa kerrotaan että WOWvx television tarvitsema syvyyskartta voidaan muodostaa reaaliajassa heidän videomuuntimella. 2D-plus-depth on osa HDMI 1.4 standardia joten on todennäköistä että Telesten digiboksi toimisi myös esimerkiksi Panasonic:in 3D-plasmojen kanssa.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 22 maaliskuun, 2010 Kategoria/t: 3D, HDMI

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: