RSS

HBO HD:n kolmet kasvot

25 Maa

Welhon HD-pakettiin sisältyvällä SVT HD kanavalla pyörii arkisin HBO:n vamppyyrisarja True Blood. Äänet ovat 5.1 muodossa kuten myös joissain ruotsinkielisissä keskusteluohjelmissa. Suomen SVT eli YLE ilmoitti viikko sitten aikeistaan näyttää tulevaisuudessa YLE HD kanavalla arkisin YLE1:stä ja viikonloppuisin YLE2:sta. Näin pääsisi HBO:n sarjoista nauttimaan vaikka Welhon HD-paketin laittaisi tauolle. YLE:n ohjelmistopäällikkö Ingegerd Pesonen tarjosi heränneisiin lisäkysymyksiin seuraavat kommentit:

”Elokuussa ei vielä ole valmista. Tähtäämme siihen että aloitus on tämän vuoden lopussa. 5.1-ääni on tietenkin olennaisesti HD-laatuun liittyvä asia ja pyrimme siihen että ne ohjelmat jossa sellainen on saatavilla lähetetään
siinä muodossa.”

Band of Brothers:in jatkosarjaa The Pacific ei siis päästä YLE:n kautta seuraamaan teräväpiirtona tänä vuonna.

Canal Digital vaihtaa huhtikuun alussa kaapeli- ja satelliittipaketeissa olevan Comedy kanavan Series kanavaan. Koska sarjat ovat kaikki tuoreita olisi mahdollista julkaista kanavasta myös HD-versio. Mielipiteitä asiasta kannattaa kertoa esimerkiksi CanalPlus:san kotisivujen kautta. Skifisarja V:n uusintaversio alkaa Film HD kanavalla torstaina 1.4. klo 21:00 ja sunnuntaina samaan aikaan tulee The Pacific sarjan ensimmäinen jakso Guadalcanal/Leckie.

HBO:n sarjojen tultua monien saataville myös teräväpiirtona jää kenties suurimmaksi puutteeksi tällä hetkellä Comedy Central:in tarjonta. The Daily Show sekä The Colbert Report aloittivat rapakon takana teräväpiirtolähetykset tammikuun alussa ja muut sarjat kuten Reno 911! ja South Park ovat pitkään näkyneet hd:nä uudella mantereella.

Myös SyFy kanavan tarjonta (Caprica, Stargate Universe) on Suomessa edelleen saatavilla vain Sky:n kautta ja samoin uupuu Starz kanavan 300 elokuvan henkeen tehty tuore sarja Spartacus – Blood & Sand. Jenkeissä Spike HD kanavalla nähtävät UFC matsit puolestaan voisi kuvitella löytävänsä tiensä maikkarin MAX HD kanavalle joka luultavasti starttaa samoihin aikoihin kuin YLE ”yy kaa hoo dee”.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 25 maaliskuun, 2010 Kategoria/t: DVB-C, DVB-S2, DVB-T2, tv-sarjat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: