RSS

HBO HD:n kolmet kasvot

25 Maa

Welhon HD-pakettiin sisältyvällä SVT HD kanavalla pyörii arkisin HBO:n vamppyyrisarja True Blood. Äänet ovat 5.1 muodossa kuten myös joissain ruotsinkielisissä keskusteluohjelmissa. Suomen SVT eli YLE ilmoitti viikko sitten aikeistaan näyttää tulevaisuudessa YLE HD kanavalla arkisin YLE1:stä ja viikonloppuisin YLE2:sta. Näin pääsisi HBO:n sarjoista nauttimaan vaikka Welhon HD-paketin laittaisi tauolle. YLE:n ohjelmistopäällikkö Ingegerd Pesonen tarjosi heränneisiin lisäkysymyksiin seuraavat kommentit:

”Elokuussa ei vielä ole valmista. Tähtäämme siihen että aloitus on tämän vuoden lopussa. 5.1-ääni on tietenkin olennaisesti HD-laatuun liittyvä asia ja pyrimme siihen että ne ohjelmat jossa sellainen on saatavilla lähetetään
siinä muodossa.”

Band of Brothers:in jatkosarjaa The Pacific ei siis päästä YLE:n kautta seuraamaan teräväpiirtona tänä vuonna.

Canal Digital vaihtaa huhtikuun alussa kaapeli- ja satelliittipaketeissa olevan Comedy kanavan Series kanavaan. Koska sarjat ovat kaikki tuoreita olisi mahdollista julkaista kanavasta myös HD-versio. Mielipiteitä asiasta kannattaa kertoa esimerkiksi CanalPlus:san kotisivujen kautta. Skifisarja V:n uusintaversio alkaa Film HD kanavalla torstaina 1.4. klo 21:00 ja sunnuntaina samaan aikaan tulee The Pacific sarjan ensimmäinen jakso Guadalcanal/Leckie.

HBO:n sarjojen tultua monien saataville myös teräväpiirtona jää kenties suurimmaksi puutteeksi tällä hetkellä Comedy Central:in tarjonta. The Daily Show sekä The Colbert Report aloittivat rapakon takana teräväpiirtolähetykset tammikuun alussa ja muut sarjat kuten Reno 911! ja South Park ovat pitkään näkyneet hd:nä uudella mantereella.

Myös SyFy kanavan tarjonta (Caprica, Stargate Universe) on Suomessa edelleen saatavilla vain Sky:n kautta ja samoin uupuu Starz kanavan 300 elokuvan henkeen tehty tuore sarja Spartacus – Blood & Sand. Jenkeissä Spike HD kanavalla nähtävät UFC matsit puolestaan voisi kuvitella löytävänsä tiensä maikkarin MAX HD kanavalle joka luultavasti starttaa samoihin aikoihin kuin YLE ”yy kaa hoo dee”.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : maaliskuu 25, 2010 Kategoria/t: DVB-C, DVB-S2, DVB-T2, tv-sarjat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: