RSS

Hollanti menee huomenna 3D:hen

10 Huh

Hollantilainen kaapelioperaattori UPC aloittaa huomenna ensimmäiset 3D-lähetyksensä. Katsottavissa on Augusta Golf Masters turnauksen viimeinen matsipäivä. Sen jälkeen pidetään kuukauden verran taukoa ja toukokuussa on vuorossa Pixarin Toy Story elokuvien osat 1 ja 2. Kilpaileva kaapelioperaattori Ziggo taistelee puolestaan jalkapallon MM-kisojen 3D-lähetysoikeuksista.

Vaikka Suomessa jatkamme totutusti odottelua 3D-lähetysten alkamiseen todenteolla, voimme sentään herkutella tiedoilla 3D-elokuvauutuuksista nimittäin Underworld sarjan 3D:nä kuvattava neljäs jakso on saanut ilmestyspäivämääräksi tammikuun 11:sta päivä 2011. Kate Beckinsale:lla on ilmeisesti velvoitteita ilmestyä nelosessa mutta pyrkii siirtymään sivurooliin. Tähän voisi lisätä vitsin siitä että vamppyyrielokuvaan etsitään uutta verta.

3D-asioissa on myös ollut jonkin verran epäonnistumisia hiljattain. Pari päivää sitten CNET julkaisi videoarvostelun Samsungin UN55C8000 televisioista. Vaikka kyseessä oli LED-taustavalon hieno evoluutio missä valaistaan ainoastaan sivuilta saadakseen televisiosta erittäin ohut mutta tarjoten myös käyttäjälle asetuksia ledien kirkauden suhteen, löytyi myös moitittavaa. Monsters Vs. Aliens 3DBD-elokuvaa katsottaessa kuvassa näkyi häntimistä. Tätä ilmiötä on pyritty vähentämään vilkuttamalla ruudulla  mustaa väriä ennen kuin laseissa siirrytään avoimesta linssistä suljettuun linssiin. Ilmeisesti parantamisen varaa kuitenkin löytyisi vielä tässä mallistossa. Sonyn prototyypeissä on ilmestynyt samaa ongelmaa joten on melko epätodennäköistä että hekään pääsevät ilmiöstä eroon kesäkuun julkaisuun mennessä. Lisää ongelmia Samsungille löytyy Consumer Reports sivustolta jossa vertailussa on Panasonicin ja Samsungin 3D-taidonnäytteet. Samsungia katsellessa joutuu pään pitämään suorassa 3D-sisältöä katsellessa sillä muuten lasit menevät pimeäksi. Sohvalla ei siis makailla miten sattuu kuten Panasonicin valitsevilla.

Myös elokuvien 3D-konversiot ovat keränneet haukkuja hiljattain. Siinä missä Liisa Ihmemaassa  elokuvan muunnokseen käytettiin viisi kuukautta, tehtiin Titaanien Taistelu:lle sama kahdeksassa viikossa. Raportit rintamalta kertovat että tulos on aikataulun mukainen. Kuitenkin 3D:n kuningas James Cameron työstää parhaillaan 3D-versiota Titanic elokuvastaan joten ensi vuoden alussa kuullaan viimeinen sana siitä miten hyvin kolmas ulottuvuus saadaan lisättyä jälkikäteen. 3D Blu-ray formaatin menestyminen edellyttääkin että uusien 3D-elokuvien lisäksi vanhat efektipläjäykset kuten Cameronin The Abyss ja Aliens sekä esimerkiksi Sormusten Herra trilogia ja CGI-taidonnäte Final Fantasy muunnetaan huolella 3D-aikaan.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : huhtikuu 10, 2010 Kategoria/t: 3D, Blu-ray

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: