RSS

Satelliitissa on kaistaa

22 touko

Canal Digitalilta tuli hiljattain kutsu käydä toimistolla. Antenniverkon HD-kanavien yleistyessä pian halusivat satelliittipuolen toimijat painottaa suuremman siirtokapasiteetin tuomaa laatueroa verrattuna täyteen survottaviin DVB-T2 kanavapaketteihin. Myös lähetyssatelliiteistä tuli paljon tietoutta johon palataan varmaan myöhemmässä postauksessa. Kerrotaan kuitenkin se että käytöstä poistettaviin sateelliitteihin jätetään aina sen verran polttoainetta että ne voidaan otta takaisin käyttöön jos uusi ”lintu” ottaa pahasti osumaa avaruusromusta. Tärkeimmät kanavat saadaan siis tälläisessa tilanteessa nopeasti taas näkyviin.

Canal Digitalin tallentavan digiboksin käyttöliittymä on pian vaihtumassa Linux-pohjaiseen versioon. Ohjelmaopas osaa näyttää mitkä ohjelmat ovat teräväpiirtona. Hiljattain käyttöönotettu sarjatallennus on selitetty tiedotteessa. Tallentava digiboksi osaa tallentaa kahta satelliittikanavaa samanaikaisesti. Käynnin jälkeen tuli vielä varmistettua yksi asia tallennuksiin liittyen. Tässä lainaus tekniseltä johtajalta:

”Päällekkäisistä ajastuksista tulee ilmoitus ja oletuksena boxi kysyy hylätäänkö viimeiseksi tehty ajastus. Tässä kohdassa pääsee myös valitsemaan itse haluamansa vaihtoehdon poistettavaksi.”

Canal Digital on tuonut hiljattain markkinoille karvalakkiversion HD-digiboksistaan jossa ei ole antenniverkon viritintä. Olisi tietenkin toivottavaa että Canal Digital julkaisisi myös digiboksin jossa on mukana DVB-T2 viritin. Tämä vain ei olisi kilpailullisesti edullinen ratkaisu. Pari viikkoa sitten tuli myös lehdistötiedote koskien Samsungin taulutelevisoita. Tässä lainaus:

Samsung lanseeraa nyt led-, lcd- ja plasmatelevisiot, joissa on sisäänrakennettu satelliittivastaanotto. Se löytyy mm. 8- ja 7-sarjojen led-televisioissa sekä tietyissä 6-sarjan led-televisioissa. Tämän lisäksi integroitu satelliittivastaanotin löytyy myös Samsungin plasmatelevision 5-, 6- ja 7-sarjoissa. Lcd- televisio lanseerataan sekä satelliittivastaanottimella että ilman. Eräissä tämän vuoden uutuusmalleissa voi pelkällä napin painalluksella sekä pysäyttää suoran lähetyksen että jatkaa sen katsomista kun haluaa. Myös HD-tasoinen tallennus tavalliselle USB-muistille suoraan televisiosta on mahdollista.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : Touko 22, 2010 Kategoria/t: DVB-S2, DVB-T, DVB-T2

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: