RSS

Räkspoksin vaimentaminen kotiteatterikuntoon

01 Lok

Xbox 360:lla on mahdollista katsella ilmaisohjelmia mp4 muodossa kuten The Engadget Show tai matroskavideoita esimerkiksi lähiverkon kautta pc:ltä TVersity ohjelmalla virtautettuna (olettaen että PC:ssä riittää ruutia). Ongelma vanhojen Xenon ja Zephyr emolevyillä toimivien räkspoksien kanssa on 90 nanometrin piirien vaativa jäähdytys joka edellyttää äänekkään tuuletusjärjestelmän. Myös DVD-asema pitää käynnistyessään kovaa meteliä. Pahimmillaan melutaso nousee 60 desibeliin.

Ratkaisun tähän ongelmaan tarjoa yhtiö nimeltä Talismoon. He julkaisivat aiemmin Whisper tuulettimen joka oli neljä desibeliä hiljaisempi kuin Delta Energy Systems:in alkuperäisosa. Nyttemmin on julkaistu Whisper Legacy joka on vielä 6 debbaa aikaisempaa versiota hiljaisempi. Mukana tulee myös muistikorttiluukun alle asennettava Turbo kytkin jota on syytä napauttaa ennen pelisession aloittamista. Tuuletin myös palaa aina käynnistäessä samaan tilaan jossa se oli ennen boksin nukuttamista.

Helppo ja nopea paikka tilata tarvittavat osat on CK3 briteissä. Tuuletin sekä työkalut maksavat yhteenä 40€.

Alhaalla on linkattuna pari ohjetta Extremetechiltä mutta purkuvaiheessa kannattaa heittä ne mäkeen ja ottaa tuulettimen pakkauksessa mukana tuleva havainnollisempi läpyskä avuksi. Vaikein osa on melkein alussa kovalevyn alla oleva muoviritilän irroittaminen. Pitkässä avaustyökalussa olevalla piikillä pitää työntää yläkannen muovilukituksia sisäänpäin ja samalla kammeta kantta ylöspäin. Tämä toimenpide syö miestä kuin jäkälä poroa.

Tuulettimen mukana tulee myös eristepaloja joilla saa DVD-aseman vaimennettua. Näistä kannattaa jättää pois kelkan vasemmalle laidalle tuleva eriste koska asema ei muuten mahdu paikalleen. Oikeanpuolimmainen eriste kannattaa myös asemoida siten että se on puoliksi ilmassa. Kun DVD-kelkan työntää paikalleen liikku eriste sen mukana oikeaan kohtaan.

Tärkein huomautus liittyy kuitenkin tuulettimen mukana tuleviin sinisiin ja punasiin LED:eihin. Ohjeessa neuvotaan että ledin pidempi jalka asennetaan liittimeen johon menee kullanvärinen johdin. Tätä ohjetta seuraamalla kaikki ledit olivat pimeenä joten kannattaa kytkeä lyhempi jalka kullanväriseen johtimeen niin ei tarvitse tehdä kaikkea kahteen kertaan. Ohje neuvoo merkkaamaan pidemmän jalan tussilla ennen kuin sitä lähtee leikkelemään sopivan pituiseksi. Muuten hyvä ohje mutta on parempi merkata lyhyempi jalka joka menee kullattuun johtoon kiinni. Tuulettimessä on valmiiksi asennettuna vihreät ledit mutta jos niitä lähtee vaihtamaan kannattaa samalla tavalla merkata mikä jalka oli kullatussa liittimessä. Silloin ledit on helpompi vaihtaa takaisin jos myöhemmin haluaa vaihtaa Hulk-teemaiseen ambianssiin.

Extremetech:in artikkelit:
Quiet Your Xbox 360 (12/2006)
Hacking Your Xbox 360 Fan (1/2008)

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : lokakuu 1, 2010 Kategoria/t: modauskitit, Uncategorized, Xbox 360

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: