RSS

Mustaa kuvaa mustalla valkokankaalla

10 Mar

HTGuys.com sivustolla on hiljattain julkaistu melko paljon materiaalia News & More osiossa. Sieltä löytyy mm. Screen Innovations valkokangastyhtiön pressan Ryan Gustaffsonin haastattelu. HTGuys:in toinen juontaja osti heiltä Black Diamond 2 HD Screen kankaan ja keskustelussa käytiin läpi kankaan toimintaperiaatetta. Gustafsson heittää että heidän kankaansa tarjoaa 900% kilpailevia tuotteita paremman kontrastin.

Ensimmäinen lähtökohta on että etummaisen kankaan täytyy olla musta. Muussa tapauksessa kun valoja laitetaan päälle näkyvät kuvan mustat osat harmaana. Etummainen kangas päästä läpi suoraan edestä tulevan valon mutta tukkii sivulta tulevan valon. Valo ei heijastu esimerkiksi kattoon joka aiheuttaisi kuvan sumenemista heijastuksen jatkaessa matkaansa videotykin ja kankaan väliin. Takana on heijastava pinta joka lähettää kuvan takaisin katsojaa päin.

Screen Innovations:in sivulta löytyy video jossa heidän Black Diamond 1.4 Gain kangasta käytetään LG:n 3D projektorin yhteydessä. CEDIA messuilla myös Optoma, JVC sekä raskaansarjan tykkivalmistaja Projection Design valitsivat demoaan varten samaisen 1.4 kankaan. 3D-lasien aiheuttama kuvan tummeneminen edellyttää korkean geinin kankaan valitsemista.

SI:n sivuilla on myös Tools osio jossa voi esimerkiksi tarkistaa minkä kokoisen kankaan kannattaa valita millekin videotykille asennettuna tietylle etäisyydelle.

Home Cinema Choice lehden heinäkuun numerossa (183) oli 0.8 Gain Black Diamond II:n arvostelu. Negatiivista palautetta kangas sai lähinnä siitä että se lisää DPL-tykkien sateenkaari-ilmiötä ja kuvan haalenemista esiintyy katsellessa yli 40 astetta sivusta. Tämä ongelma on ilmeisesti pienempi 1.4 Gain kankaalla. Hinta oli £3000:n hujakoilla.

HTGuys:in sivulta löytyy 720p:nä Ara Derderianin kotiteatterin esittely jossa demotaan verhojen avaamisen vaikutusta 2 HD Screen:in kontrastiin.

Toinen pätkä jonka sieltä voi tarkastaa on tehty Xbox 360:n ESPN 3 käyttöliittymästä.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 10 marraskuun, 2010 Kategoria/t: 3D, valkokankaat, videotykit, Xbox 360

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: