RSS

RealD tarjoaa kevyemmät pokat

28 Mar

Tähän saakka kuluttajat ovat joutuneet valitsemaan aktiivisten 3d lasien painon ja korkean hinnan sekä passiivisten lasien puolitetun resoluution välillä. Passiivisia laseja saa myös ostettua näköä korjaavilla linsseillä esimerkiksi Oakley brändättynä. RealD julkaisi kuitenkin pari kuukautta sitten yhteistyösopimuksen Sonyn, JVCn, Samsungin, Toshiban ja Panasonicin kanssa liityen uuteen sähkö-optiseen ZScreen teknologiaan. Kyseessä on ruudun eteen laitettava ylimääräinen pinta joka polarisoi kuvan joko myötäpäivään tai vastapäivään riippuen siitä kummalle polarisaatiolasien linssille kullakin hetkellä ajetaan kuvaa. Itse television kuva on silloin sama kuin aktiivi 3d-televisioiden kuva mutta ylimääräinen pinta vaihtaa polarisaatiomuodon passiivilasien kanssa yhteensopivaksi.

Lokakuun Home Cinema Choice lehdessä oli arvostelussa LGn 47LD950 CCFL LCD televisio. Tässä passiivilaseihin perustuvassa ensimmäisen sukupolven 3D-telsussa aktiivimalleista tuttua haamukuvaa ei havaittu. Sekä vasen että oikea kuva näkyvät lomittain samanaikaisesti ruudulla jolloin resoluutio puolittuu. Ratkaisu on siis ideaalinen Eurosport 3D tyylisten lähetysten katseluun mutta Blu-ray 3D sisällön kanssa törmätään ongelmiin. Vain kuvan etualalla tai taka-alalla oleva kohde voi olla yhdellä aikaa skarppi. Valikoista tätä asetusta voi muuttaa, silti pidemmän katselusession jälkeen ilmiö käy rasittavaksi.

Muut sivustot ovat jo kertoneet vain jenkkilässä myytävän Vizion 65 tuuman passiivi 3D televisiosta 2700 €:n hintaluokassa. Meikäläisittäin tärkeämpää tietoa tulee viimeistään tammikuun alussa CES messuilla kun Samsung ja kumppanit julkaisevat ZScreen mallistonsa ensi vuodelle. Voi olla myös niin että pari valmistajaa tekevät omat ilmoituksensa jo joulukuussa etteivät huku messujen lukemattomien julkistusten sekaan.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : marraskuu 28, 2010 Kategoria/t: 3D, Blu-ray 3D, LCD televisiot, Uncategorized

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: