RSS

BSG Razor lyö veret kromille

03 Hel

Suomessa on pitkään ollut saatavilla Battlestar Galactica tv-sarjan jälkeen ilmestynyt tv-elokuva The Plan. Tämä täyttää aukot tarinassa kertoen robottien ja ihmisten välisen sodan käänteistä ”Cylon” robottien näkökulmasta. Levyn saa nykyisin esimerkiksi Anttilasta 12 euron hintaan. Mukana on yksi easter egg jonka nähdäkseen täytyy mennä valikossa kohtaan ”The Cylons of the Plan”. Kun valikon kappaleesta loppuu aika, käynnistyy kohtaus jossa on Universal logo BSG fontilla joka kääntyy ja tilalle tulee BSG 75 logo. Tämä kääntyy uudestaan Universaliksi ja viimeisenä ilmestyy tekstiksi ”So say we all” jonka sarjaa vähänkin seuranneet tunnistavat rukousten lopussa käytettäväksi lausahduksesi.

The Planistä kannattaa ensinnäkin tietää että kuvanlaatu on sarjan mukaisella tyylillä tylysti sanottuna pilattu. Värit ovat ylisaturoituneita ja filmikohinaa on lisätty kovalla kädellä. Äänipuoli sentään on kunnossa ja visuaalisesti näyttäviä ovat tietokoneella tehdyt kohtaukset kuten kaupunkien tuhoutumiset. Lisämateriaaleissa kuitenkin näkee miten suuri ero on käsittelemättömällä teräväpiirtokuvalla ja lopputuloksena olevalla elokuvalla. Teräväpiirtoista lisämateriaalia on 37 minuutin verran. Parhaimmat kohdat ovat ”From Admiral to Director: Edward James Olmos & ’The Plan'” osion sarjanloppumisfiilistelyt (So say we all huutojen kanssa tottakai) sekä erään räjäytyskohtauksen kuvausdoku. Siinä eräs erikoistehtostekaveri tulee sanomaan ohjaajalle että kerätään nämä räjähtäneet lavasteet fanikilpailua varten. Olmos kuittaa tähän heti että heittäkää tämä kaveri pihalle! Olmoshan on tunnettu roolistaan Harrison Fordin kanssa työskentelevästä poliisista Blade Runner elokuvassa. The Planin lopussa on BR viittaus.

Joulukuun lopussa on myös ilmestynyt erillisenä julkaisuna Battlestar Galactica: Razor. Tämä oli aiemmin jenkeissä saatavilla osana kaikki neljä tuotantokautta sisältävän boksin mutta ilmestyi nyt maahantuontiystävällisenä aluekoodivapaana versiona yksittäisellä levyllä. BSG:n kärjekkäin osuus oli toisen tuotantokauden puolessavälissä kun Pegasus alusta johtava Amiraali Cain brutalisoi Cylon vankeja. Razorissa päästään näkemään Pegasuksen tarina alusta Stephanie Jacobsenin esittämän Kendra Shaw hahmon kokemusten kautta. Stephanie Jacobsen on tuttu myös Sarah Connor Chronicles sarjan pahana tyttönä. Mielenkiintoisin hahmo lienee kuitenkin edelleen Michelle Forbesin esittämä Amiraali Cain. Forbes on tuttu myös Kalifornia elokuvasta jossa hän esitti David Duchovnyn hahmon tyttöystävää.

Amazonista Razorin saa tilattua alle parin kympin. Brittiamazonista löytyy myös BSG boksi mutta se on poistettu myynnistä koska asiakkaat ovat valittaneet esimerkiksi Razor:in pidennetyn version sekä Webisodejen puuttumista. Jenkkiversiossa Razor Flashback Webisodet voi katsella erikseen mutta ne on myös liitetty osaksi elokuvaa. Webisodet sijoittuvat 40 vuoden taakse ensimmäiseen Cylon robottejen vastaiseen sotaan. William Adaman nuorempaa versiota esittää Nico Cortez joka on kuulemma erittäin hyvin valkattu koska hän muistuttaa Edward Olmosia nuorempana. Webisodeista tarina jatkuu tänä vuonna Blood & Chrome sarjalla. Taisivat kirjoittavat katsella Spartacus: Blood & Sand sarjaa kun nimi tuli mieleen. Oftopiccina Spartacus sarjassa on nyt menossa kuuden jakson etko-osuus Gods of the Arena. Syöpään sairastunut pääosanäyttelijä Andy Whitfield tekee vain pienen esiintymisen ja ensi vuonna alkavassa kakkoskaudessa nähdään hänen tilallaan Pacificissa näytellyt Liam McIntyre.

HDD:n arvostelut:

BSG: The Plan
BSG: Razor
Spartacus: Blood & Sand HUOM: Confirmed no playback on Region B locked PS3

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : helmikuu 3, 2011 Kategoria/t: Blu-ray, tv-sarjat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: