RSS

Prometheus polttaa Alienilta juuret

09 Hel

Alienin etko-osista huudeltiin viime kesänä radiossa ja viesti siinä vaiheessa oli että osia tulisi 3 lisää. Tällä hetkellä ensimmäiselle Prometheus nimiselle etkolle on annettu ensi-iltatiedoksi kesäkuun 8:s päivä 2012. Aikaisemmin ilmoitettu päivämäärä oli maaliskuun yhdeksäs mutta projekti on viivästynyt ja muutenkin isot elokuvat julkaistaan mieluiten kesällä kun katsojia piisaa. Ohjaaja on kuulemma vaatinut tuotantoyhtiöltä $250 miljonaan (182 MEUR) budjettia sekä R (K-17) ikärajaa. Myöhemmin on mahdollisesti tulossa toinen etko osa ja sen jälkeen Joe Haldemanin The Forever War kirjaan perustuva elokuva.

The Forever War on vuonna 1974 kirjoitettu teos joka sijoittuu vuoteen 2007. Tarinassa sotilaat matkustavat madonreiän läpi taistellakseen Tauron nimisiä avaruusolioita vastaan. Aikadilataation takia palattuaan maahan kahden vuoden taistelemisen jälkeen on maassa ehtinyt kulua 10 vuotta aikaa. Joe Haldeman on Vietnamin sodan veteraani joten kirjan tapahtumat ovat avaruusteemalla maustettu versio hänen omista kokemuksistaan.

Ohjaaja Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) aikoo myös käyttää aikadilataatioteemaa Alienin etko-osissa. PDFcast sivustolta voi käydä lukemassa Jon Spaith:in 127 sivuisen  Shadow19 käsikirjoituksen. Lost, Star Trek sekä Cowboys & Aliens (ensi-ilta loppukesä 2011) kirjoittaja/tuottaja Damon Lindelof on vastuussa edellämainitun sekä muitten käsikirjoitusten puhtaaksikirjoittamisesta. Tarina sijoittuu vuoteen 2085, noin kolme vuosikymmentä ennen alkuperäisen Alien – kahdekas matkustaja elokuvan tapahtumia. Naispääosassa nähdään ruotsalaisten Millenium elokuvien näyttelijätär Noomi Rapace. Hänen lisäksi mukana on Kunniattomat Paskiaiset ja 300 elokuvista tuttu Michael Fassbender. Alunperin hänen piti näytellä androidin roolia mutta käsikirjoituksen muuttuessa hänen roolinsa on tällä hetkellä tuntematon.

Tässä lyhyt suomennos Shadow19 käsikirjoituksesta:
”Kaksi jäljellä olevaa suurvaltaa taistelee toisiaan vastaan avaruuskunnan jäljellä olevista luonnonvaroista. Yksi näistä suurvalloista on rakentanut ja lähettänyt massivisen terraformaatioaluksen kaukaiselle Erix planeetalle. Toivomus on saattaa planeetta ihmisten käytettävissä olevaan muotoon.
Tämä terraformaatioalus laskeutuu karulle ja elämiskelvottomalle Erix planeetalle jossa se lähettää matkaan kuusi Ryömijää jotka levittäytyvä 125 kilometin etäisyydelle aluksesta ja kylvävät planeetan terraformaation siemenet. Tämän terraformaatioaluksen nimi on…”Prometheus.” Erix planeetan paikallinen eläimistö koostuu bio-mekaanisista tappajista.”

Olemassa on myös Alien Harvest käsikirjoitus johon sisältyy kaksi eri tarinaa. Ensimmäisessä kaksi ihmistä asuu Space Jockey:en keskuudessa (AH käsikirjoituksessa nimellä Growers). Pinewood studiolle jossa sarjan kakkos ja kolmososat on kuvattu on kuulemma rakennettu uusiksi ykkösosan alussa nähty ’space jockey’ ohjaamo joka tukee AH käsikirjoituksen toteutumismahdollisuutta. Elokuvan kuvauksia tullaan tekemään myös Marokossa. Sinne rakennetaan ilmeisesti muukalaisplaneetalla oleva arkeologinen kaivaus josta löydetään avaruusolioitten DNA:ta. DNA:sta saadaan purettua muukalaisten kotiplaneetan sijainti. Käsikirjoitukseen kuuluu myös toinen osa jossa ’Arrowhead’ avaruusaluksen miehistö sieppaa avaruusolioitten aluksen radiolähetyksen ja he lähtevät aluksen takaa-ajoon.

Tässä yhteydessä lienee pakollista myös kommentoida hiljattain ilmestynyttä Alien Anthology Blu-ray kokoelmaa. Ahvenanmaan kautta veroja kiertämällä boksin saa hintaan 43.40 €. Jos omistaa jo DVD:llä Alien Quadrilogy kokoelman on Anthologyn hankkiminen hieman kyseenalaista. Osat yksi ja kaksi saivat hyvät arvostelut kuvanlaadun osalta mutta kolmonen ja nelonen vain siedettävät 3 tähteä. Kolmosassa on satsattu sentään äänipuoleen pyytämällä alkuperäisiä näyttelijöitä dubbaamaan epäselkeät repliikit uusiksi. Lisämateriaalien osalta uutta on kuva-kuvassa toiminto mutta kaikki vanhat lisämateriaalit monistetaan jälleen perustarkkuuksisina.

Digestin Anthology arvostelu
AlienPrequelNews.com
AVPgalaxy.net


 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 9 helmikuun, 2011 Kategoria/t: BD-J, Blu-ray, kirjat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: