RSS

Koppolaa ja Kuubrikkia hyllyyn

17 Hel

”Rakastan napalmin tuoksua aamulla” heittää Robert Duvall (Kummisetä, TV-sarja Varjojen maa, THX1138) Vietnam/Kamputsea sekoilussa Ilmestyskirja Nyt. Kyseisessä kohtauksessa jenkkisotilaat surffailevat keskellä kranaatinheittimien tulitusta samalla kun helikopterit pistävät Vietnamilaiskylää sileäksi. Tämä on tietenkin kohtaus joka kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan Blu-ray keräilijän kokoelmaan.

Elokuva on hiljattain julkaistu jenkkilässä aluekoodivapaana kahden levyn ja kolmen levyn versioina. Kolmoslevyn tärkein sisältö on ohjaaja Francis Ford Coppolan Eleanor vaimon 16mm filmirullalle elokuvanteon yhteydessä kuvaama dokumentti Hearts of Darkness. Tämä sisältö on nähty jo DVD-versioilla ja ei ole triplahinnan arvoinen. Dokumentin kuvasuhde on 4:3 ja 16mm filmirullan alhainen resoluutio ei hyödy teräväpiirtokaappauksesta. Kolmen levyn Full Disclosure Editionin kanssa tulee myös 48 sivun kirjanen jossa Coppolan intro ja käsisotteita joitten päälle on kirjoitettu muistiinpanoja; valokuvia ja muuta sälää.

Kakkoslevyn pääanti on tunnin mittainen teräväpiirtona kuvattu ohjaajan sekä pääosanäyttelijä Martin Sheen:in haastattelu. Keskustelun aiheina ovat Sheenin suhde alkoholiin, tiikerikohtaus, Sheenin sydänkohtaus kuvausten aikana sekä ohjaajan kamoissa oleminen Oscar palkintogaalassa.

High Def Digest antaa leffalle kuvanlaadusta 4 tähteä. Joshua Zyber informoi että filmirakeet puuroutuvat tietyissä kohtauksissa kuten avauksessa. Viidakkokohtauksissa on ilmeisesti käytetty kohinanpoistoa kovalla kädellä aiheuttaen kumisen ulkonäön näyttelijöille. Äänistä herusi täysi femma. Alussa oleva tuulettimen ääni esimerkiksi kiertää saumattomasti kaiuttimesta toiseen. Helikopterihyökkäyskohtauksessa ei kuulemma ollut kuitenkaan tarpeeksi äänilähteiden erottelua.

Vietnam leffojen fanit lienevät tyytyväisiä myös tietoon että Willem Dafoen ”kannessakuolemisleffa” Platoon saapuu Bludvarille toukokuun 16.

Klasarileffoista puheen ollen Stanley Kubrickin yhdeksän leffan Limited Edition Collection ilmestyy jenkeissä toukokuun lopussa. Aluekoodipolitiikasta ei ole vielä tietoa eli kannattaa tietty tarkistaa ennenkuin heittää koriin. Ennenjulkaisemattomia Blu-ray:llä ovat Lolita ja Barry Lyndon. Lolitaa lukuunottamatta (16×9) elokuvat on kaapattu 1.66:1 aspektilla (15×9), joten ihan pienet palkit jää kuvan sivulaitoihin. Boksin hinta on USA:ssa n.110 € joten tulli heittää omat lisänsä mukaan. Kannattaa siis tarjota brittiamatsoniin ’Kubrick’ hakusanaa kesällä jos vaikka sitä kautta saisi ne väistettyä.

Päivitys: Lolita:ssa äänet ovat mono muodossa.

Monilla lienee jo ennestään Full Metal Jacket HD DVD:llä tai 2001: A Space Odyssey Blu-ray:llä joten mielenkiintoisempi vielä on A Clockwork Orangen (Kellopeli Appelsiini) kahden levyn erillisjulkaisu 40-sivuisessa kirjakotelossa myöskin toukokuun lopussa. Kubrick kokoelma tulee myös 40-sivun kirjakotelossa jossa on lisäksi vielä toinen kovakantinen ulkokotelo. Kellopeli Appelsiinin äänet ovat pakkaamattomassa PCM-5.1 muodossa. Muitten elokuvien ääniformaateista ei ole kerrottu. Lisämateriaalien tarkkuudesta ei ole kerrottu muuta kuin Appelsiinin kohdalla ”saattaa olla perustarkkuuksista”.

Tilaa rapakon takaa:
Kahden levyn Ilmestyskirja Nyt
Kolmen levyn Full Disclosure Edition

HDD:n Disclosure arvostelu
Kellopeliappelsiin lisämateriaaleista tarkemmin

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : helmikuu 17, 2011 Kategoria/t: Blu-ray

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: