RSS

IPS-Alpha on pelaajan paneeli

15 Huh

Panasonic on tänä vuonna siirtynyt LCD-televisioissaan uusiin IPS-Alpha paneeleihin. Ne tarjoavat paremmat katselukulmat kuin viime vuoden mallit ja valon läpäisy on parantunut, johtaen alhaisempaan energiankulutukseen. Mallit lähtevät 19″ kuvakoosta ja tähän mennessä suurin malli on 37 tuumainen. 24 tuumainen käyttää vanhaa IPS paneelia. Erityisen suositeltavia IPS-Alphat ovat pelikäyttöön, koska energiankulutus on paljon alhaisempi kuin plasmapaneelissa, mutta 400:n hertsin Intelligent Pro tekniikka mahdollistaa erittäin lyhyet viiveet ja peliohjaimen komennot menevät AVForums:in arvioiden mukaan 10-16 millisekunnissa perille.

CNET:ssä puolestaan oli hiljattain arvostelussa BenQ:n 24 tuumainen EW2420 monitori. Näytöstä löytyvä Advanced Multi-Domain Vertical Alignment (A-MVA) paneeli pystyy kuulemma tuottamaan paremman kontrastin kuin IPS-paneelit. Benq:ssä värit kallistuivat kuitenkin vihreän suuntaan, joka oli huomattavaa varsinkin ihmisten kasvoissa. Säädöissä oli varaa mutta virhettä ei täysin saa korjattua. Monitori löytyy Hintaseurannasta 229 € – 302 € haarukassa.

Panasonic on myös päivittänyt plasma mallistonsa. Kaikissa 1080p malleissa on nyt käytössä nopeasti sammuvat fosforit jotka minimoi ristiinkuulumisen 3D-materiaalilla. Uusissa plasmoissa on kuitenkin saatu vielä mukaan viime vuoden malleissa kummitellut 50 hertsin bugi joka ilmenee esimerkiksi fudista katsellessa siten että valkoisten viivojen etulaidassa näkyy punaista, vihreää ja sinistä häiriötä, kun kamera liikkuu nopeasti. Ongelma on kuitenkin pieni huomioiden Panasonicin plasmojen yleisesti erinomaisen kuvanlaadun ja nopean liiketoiston.

Ainoastaan kalliimman VT30 mallin plasmojen kanssa tarjotaan aluksi 2 paria 3D-laseja. Panasonic on kuitenkin päivittänyt lasinsa mukavammin istuviin malleihin jotka estävät reunoilta tulevan katselua häiritsevän valon. Vaihtoehtoisesti voi myös hankkia XpanD merkkiset X103-lasit, joita voi käyttää myös kaverin luona. Tässä lista tuotetuista merkeistä. Molemmat lasit maksavat briteissä ~£100 eli 112 €.

Linkki Panasonic:in suomisivujen 3DTV listaukseen.
Sit ei muuta ku pasteemaan mallinumeroita hintaseurantaan (linkki televisiot osioon).

AVForums:in arvostelut:
Panasonic DT30 (TX-L37DT30B) 3D LED LCD
Panasonic GT30 (TX-P50GT30B) 3D Plasma
XpanD X103 universaalit 3D lasit

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 15 huhtikuun, 2011 Kategoria/t: 3D, LCD televisiot, pc-monitorit, plasma televisiot

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: