RSS

Foo Fighters 3D:nä Finnkkareissa 10.5.

21 Huh

Tänään tuli Finnkinossa myyntiin liput Foo Fighters:in uuden Wasting Light albumin livetaltiointiin parin viikon takaa. Liput maksavat 15 €. Keikka on pyörinyt myös jenkeissä jälkeenpäin Palladia kanavalla, joka on heidän versio MTVNHD:sta. On siis toivoa että mekin näemme keikan myöhemmin tv-ruudun ääreltä. Kyseessä oli siis live-lähetys suoraan teattereihin ilman taltiontipaikalla olevaa yleisöä.

Hieman ärjympää Seattle rokkia on myös taltioitu aikaisemmin 3D:nä, nimittäin Alice In Chains yhtye, osana Rock ‘n’ Rev festareita Etelä-Dakota:ssa viime elokuussa. Festareilla esiintyi myös Guns N’ Roses sekä toinen grunge yhtye Stone Temple Pilots. Rock ‘n’ Rev taltioinitien tekniikasta vastaa HDlogix, jonka kuuluisin työnäyte oli Piranha 3D elokuvan muuntaminen 2D:stä kolmanteen ulottuvuuteen.

Piroijien tapauksessa vesi ja 3D kamerat eivät olleet toimiva yhdistelmä, jonka takia päätettiin käyttää vedenpitäviä 2D kameroita ja tehdä 3D muunnos HDlogix:in ImageIQ järjestelmällä. High Def Digest on antanut Piranha 3D:lle 4 tähteä kuvanlaadusta. Ongelmat liittyvät ristiinkuulumiseen ja mustien sävyjen tukkoisuuteen. Itse 3D efekti on kuitenkin niin voimakas ettei näkemänsä perusteella voi päätellä että 3D on lisätty jälkikäsittelyssä.

Alice in Chains:in konserttia lupailtiin näytettäväksi jenkkien leffateattereissa jälkeenpäin, mutta tietoa sen toteutumisesta ei löydy. Toisaalta he tallensivat lokakuussa toisenkin konsertin. Toinen mainittu jakelutie taltioinneille on 3D-näytölliset kännykät. Joitain sopimusteknisiä vaikeuksia näyttää siis olevan, mutta eiköhän näistä löydy vuoden sisällä Blu-ray 3D julkaisut.

Finnkkarin tiedote.
Hollywood in HiDef:stä löytyy videopätkä Foo Faittereihin liittyen.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 21 huhtikuun, 2011 Kategoria/t: 3D, Blu-ray 3D, live-konsertit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: