RSS

Kuluttajalehti on sietämätön BD-soittimien virheentoiston suhteen

15 Tou


Jo myynnistä poistuneessa Kuluttajalehdessä 2/2011 oli vertailussa 2D Blu-ray soittimet. Testissä oli arvioitu mm. levyjen virheensietoa narmuuntueilla ja tahriintuneilla levyillä. ”Nopeus- ja virheensietotestit tehtiin sekä blu-ray-, dvd- että cd-levyillä”. Vertailun selvä häviäjä 3,2:lla kokonaispisteellä viidestä oli Pioneerin BDP-LX53. Levyjen virheensiedosta pisteitä tuli 1,5 kun toiseksi huonoin tulos oli 3,5. Toiseksi huonoin virheensieto oli myöskin Pioneerilla, edullisemassa BDP-330 soittimessa sekä Yamaha BD-S667, Philips BDP3100 että Panasonic DMP-BD65 pelureissa. Pioneerin tuloksen heikkous on merkittävä myös siksi, että BDP-LX53 on testin toiseksi kallein (430 €) soitin. Kalliimpi vielä oli Cambridge Audio:n Azur 650BD (620 €) kieputin. Cambridge sai virheensiedosta täydet 5 pistettä. Soitin oli myös testin ainoa jossa oli mukana analogiset ulostulot (7.1) vanhoja vahvistimia varten. Cambridge oli melko varmasti myös testin ainoa soitin joka toistaa harvinaiset DVD-Audio levyt. Pioneerin soittimissa oli kaiken kukkuraksi tuplasti hitaampi Blu-ray levyjen käynnistysnopeus (35 s) kuin Azur:ssa (17 s).

Viime vuonna kun oli Blu-ray 3D soittimista juttua, tuli todettua että ominaisuuksien suhteen Pioneer on alkanut jäädä kilpailijoidensa jalkoihin. Valitettavasti näyttäisi siltä että sama koskee myös perustoimintojen laatua. Samsung sen sijaan oli testin yllättäjä, kahmien kultamitalin BD-C5500 soittimella (152 €) ja hopean BD-C5300 mallillaan (128 €). Edellämainituissa virheensietoisuudesta tuli täydet pisteet. Samsungin seinälle kiinnitettävä BD-7500 design tuote (237 €) sai virheensiedosta 4,5 pistettä.

Artikkelissa kerrotiin myös että viime vuonna vain kymmenesosa elokuvien myynnistä oli sinikantista varianttia. Vaikka kyseinen Kuluttajalehden numero on poistunut jo myynnistä, voi artikkelin ostaa sähköisessä muodossa 4,25 €:n hintaan heidän kotivultaan. Näköjään painoskopion ostaneita viilattiin linssiin, koska sähköisessä versiossa on 10 soitinta enemmän arvostelussa, joista 8 ovat 3D-yhteensopivia. Voimassaolevassa numerossa 3/2011 on artikeeli DVB-T2:een liittyen, jossa näytti olevan mukana jonkin verran kommentteja alan toimijoilta. Seuraava numero 4/2011 ilmestyy 8.6.

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : Tou 15, 2011 Kategoria/t: Blu-ray, Blu-ray 3D, DVB-T2

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: