RSS

SuomiTV siirretty saattohoitoon

19 Tou

Viime viikon tiistaina 10.5. nähtiin viimeisen kerran uutiset SuomiTV ja SuomiTV HD kanavilla. Loppuviikon ajan ohjelma-ajat 17:00 – 19:00 täytettiin lastenohjelmilla ja maanantaista 16.5. alkaen lähetysaika on tippunut viisituntiseksi 19:00 – 24:00. Huhtikuussa Yle uutisoi että SuomiTV pistää lapun luukulle kesä-elokuun ajaksi, joka saattaa johtaa toimiluvan menettämiseen. Kohokohtia SuomiTV:n tarjonnassa ovat olleet teräväpiirtona kuvatut uutiset, jotka olivat silti harmillisen lyhytkestoisia, sekä myöskin teräväpiirtona esitetty sarja Amerikkaa Etsimässä. Yksi suuri ongelma kanavan menestyksen kannalta oli sen levinneisyys. Tähän asti SuomiTV HD on näkynyt ainoastaan DNA Welhon verkossa, vaikka sitä on myös lupailtu LumoTV:hen. Mainostajia tuskin kiinnostaa kanava jolla on erittäin rajallinen näkyvyys.

Nyt kun SuomiTV HD on jätetty elvytyslaitteidensa kanssa taistelemaan, on aika siirtää katseet takaisin kaikkien lemppariaiheeseen, eli Yle HD:hen. Positiivisena yllätyksenä True Blood sarjan kolmoskauden päätösjakso maanantaina nähtiin teräväpiirtona ja plazan kaverit postasivat siitä kuvatkin. Yle jatkaa kuitenkin taisteluaan monikanava-äänten kanssa, kuten saman ketjun lopusta voi lukea. True Blood sarjan päättäri kuultiin DD 2.0 äänillä rampautettuna. Menee kuitenkin ensi vuoden puolelle ennen kuin Yle saa HBO:n seuraavan katsomisen arvoisen sarjan eli Game of Thrones:in tajontaansa, joten sovitaan että Yle:llä on äänipuoli siihen mennessä kunnossa. True Blood:in neloskausi puolestaan nähdään luultavasti loppukeväästä ensi vuonna Yle HD:lla. Toivoisi myös Yle:n pystyvän edes samaan kuin SuomiTV eli lähettäämään uutiset alkuperäisenä teräväpiirtona. On melkoinen myötähäpeän paikka kun Goljatti ottaa Daavidilta turpaan!

 
2 kommenttia

Kirjoittanut : 19 toukokuun, 2011 Kategoria/t: DVB-C, tv-sarjat

 

2 responses to “SuomiTV siirretty saattohoitoon

 1. rahaa netistä

  20 toukokuun, 2011 at 3:44 am

  SuomiTV ei voi menestyä jos sille ei riitä katsojia. Jos heikäläiset saisivat kanavansa näkymään suuremmalle yleisölle, voisi kanavalla olla valoa tunnelin päässä. Nyt sekin valo on säästösyistä sammutettu. 🙂

   
 2. nimetön.

  22 toukokuun, 2011 at 10:17 am

  Ja lähetysaika supistuu ensi viikolla entisestään kun keskiviikkoja lukuunottamatta lähetystä on vain klo 21-24.

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/05/suomitv_jatkaa_sittenkin_lahetyksia_kesalla_2577152.html

   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: