RSS

Moni Samsungi päältä kaunis

25 Huh

Vuoden alussa tuli virheellisesti kopioitua jostain että Samsung:in uudet D sarjan televisiot virkistävät kuvaa 800 hertsin taajuudella. Oikea luku on jenkeissä 240 hertsiä, eli meillä Euroopassa 200 hertsiä. Kilpailijat ovat siis edellä hertsilukemassa, mutta 4oo hertsin virkistys saadaan usein väitettyä käyttämällä vilkkuvaa taustavaloa 200 hertsin päivityksellä toimivan lcd paneelin kanssa.

Nuo tiedot ovat kuitenkin pelkkää baaritietoutta ja D sarjan todellinen suoritustaso selviää HDGuru sivuston testistä. LED-taustavalot on siirretty paneelin ylä- ja alareunoista sivureunoihin, jolla Samsung hakee tasaisempaa valaisua koko paneelin leveydeltä. Gurut huomasivat taustavalon aiheuttamaa kaistaloitumista tummissa kohtauksissa I Am Legend sekä Minority Report Blu-ray levyillä testattaessa. Toinen ongelma on sama kuin nyt jo harvemmin nähtävissä taustaprojektiotelevisioissa, eli jos nousee penkiltä ja katsoo kuvaa yläviistosta, heikkenee kontrasti huomattavasti.

Päivitys: Cnet on nyt julkaissut oman arvostelunsa UND8000 sarjasta. Heidän mukaansa kolmannes kuvan vasemmasta ja oikeasta laidasta on kirkkaampi kuin kuvan keskiosa. Tämä aiheuttaa myös valkoisen toistumisen sinertävänä sivulaidoissa.

Samsungin uusi lippulaiva on siis suositeltava laite kisakoneeksi, mutta ei Blu-ray leffojen suurkuluttajille. Aikaisemman C malliston mukaisesti on odotettavissa että 8000 sarjan jälkeen ilmestyy myös 9000 sarja. Tämä tuo lisää ominaisuuksia, mutta tuskin puuttuu kontrastiongelmiin.

————————————————————————————————————————————————————————————

Varoitellan samalla yhdestä kultti-skifistä eli Spielbergin AI: Artificial Intelligence. High-Def Digest on arvostellut hiljattain MPEG-4 AVC pakatun Jenkkiversion, sekä aikaisemmin VC-1 pakatun Japanilaisversion joka on käytännössä sama kuin Euroversio. Näitä on lojunut Anttilan laareissa 10 €:n hintaan ja niitä on haettu kuin leipää kaupasta. Ongelmia löytyy sekä kuvanlaadun että lisämateriaalien osalta. Molemmat versiot ovat saaneet 3 tähteä kuvanlaadusta. Ongelmat ovat versioissa hieman erilaisia, mutta kummassakin niitä on paljon. Filmiprinttiin kertynyttä likaa näkyy muutaman kerran ja digitaalista kohinanpoistoa on käytetty kovalla kädellä. Kuva on välillä terävä ja välillä erittäin pehmeä. Tummat kohtaukset on murskattu kokonaan mustiksi.

Lisämateriaalit ovat suoraan DVD:ltä SD-tasoisena Blu-ray:lle portattuja kahden minuutin pätkiä. Jenkkiversiossa on huonolaatuinen teräväpiirtotraileri. Ei tarvitse olla Nostradamus ennustaakseen että AI:stä ilmestyy jonkin ajan päästä versio jossa on parempi kuvanlaatu ja uudet lisämateriaalit teräväpiirtona.

HDD:n arvostelut:
AI: Artificial Intelligence (Jenkki, luultavasti lukittu – vahvistamaton)
AI: Artificial Intelligence (Japanilainen, sama kuin Euroversio)

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : huhtikuu 25, 2011 Kategoria/t: 3D, Blu-ray, LCD televisiot

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: